Likovne delavnice / tečaji za otroke

 

Pripravljamo tečaje in delavnice v času poletnih, jesenskih, zimskih in majskih počitnic, pa tudi tekom šolskega leta.

AKTUALNO:

prvomajske počitnice

poletna slikarska šola

 

1. TEČAJ SPOZNAVANJA OSNOV RISARSKIH IN SLIKARSKIH TEHNIK ZA OTROKE

(7 srečanj, 21 šol. ur)

Na tečaju bodo otroci na vsakem izmed 7 srečanjih v praksi spoznavali eno izmed naslednjih slikarskih tehnik:

  • grafitni svinčnik
  • oglje
  • akril
  • akvarel
  • mehki pastel
  • oljni pastel
  • olje

preverite aktualne termine

 

2. INDIVIDUALNE URE

termin in trajanje določimo po dogovoru s starši - pišite nam na: info@odpikedoslike.com.

 

 

Starši, oddahnite si...

alt

Za vaše otroke pripravljamo delavnice, kjer bodo ustvarjali na tisoč in en način, ta čas pa si vi lahko napolnite svoje baterije, skočite po nakupih in po raznih drugih opravkih. Ko boste prišli po svojega otroka, vam bo ta poročal o svojih podvigih v svetu ustvarjalnosti, nabral si bo samozavesti in okrepil željo po kreativnem in konstruktivnem preživljanju prostega časa.

Medtem, ko je v šolah vedno manj časa namenjenega likovnosti in kreativnemu izražanju, vam Slikarska šola ODPIKEDOSLIKE omogoča dragoceno rešitev – prinaša popoldanske izvenšolske ustvarjalne delavnice. In ker vaši otroci lahko zaznavajo svet sinestetično (slišijo barve, vidijo zvoke,...), jim bo v našem prostoru res lepo – v času delavnicenamreč v ozadju predvajamo sproščujočo glasbo ... nasmeh


Ves material za delavnico otrok dobi pri nas, vi le še opremite svojega otroka s kakšno staro T-shirt majico ali trenirko za zaščito pri delu, da ne bo svojih ročnih spretnosti izražal na svojih oblačilih. mežik


VEČ: Z vključitvijo vaših otrok v našo slikarsko šolo boste otrokom omogočili, da se bodo izognili dolgočasenju, gledanju televizije, igranju računalniških igric in pomagali stimulirati njihove možgane z nekaj preprostimi načini, ki jih lahko nudimo v naši slikarski šoli ODPIKEDOSLIKE. Poleg tega v naši slikarski šoli otroci dobijo izkušnje z različnimi slikarskimi mediji, kar je pomembno, saj šole običajno nimajo možnosti, da bi to nudile.


Dokazano je bilo, da udejstvovanje v likovnem ustvarjanju pozitivno vpliva na problematične otroke: ponudi jim zanimive načine, kako lahko odkrijejo svoje talente in zanimanja. Istočasno pa se s tem preusmeri »nezaželjeno« vedenje. Program slikarske šole ODPIKEDOSLIKE omogoča otrokom, da raziskujejo, se izražajo in da jih motivirajo njihova lastna umetniška dela, kar gradi samozavest, komunikacijske veščine, reševanje problemov in splošno samopodobo.


Poučujemo v netekmovalnem okolju. Naša filozofija pri delu je: napak pri ustvarjanju ni – brez njih bi se namreč težko kaj naučili. Vsako »napako« otroci inkorporirajo v svojo sliko/izdelek in iz nje ustvarijo nekaj novega. In to je tisto, kar ustvarja kreativnost. Na ta način vidimo, da neuspelo risbo miške lahko preobrazimo v bujno cvetočo rožo. To je tudi pomembna življenjska veščina – ko delamo napake v življenju, velikokrat ne moremo začeti znova in popraviti stvari. Sprejeti moramo to, kar imamo in iz tega potegniti kar se da največ dobrih izkušenj. Tudi mišljenje, da “pravi, veliki umetniki“ ne delajo napak, je napačno. Otroke seznanjamo tudi s tem, s kakšnimi potrebščinami in triki poklicni umetniki rešujejo probleme, ki nastajajo v procesu izdelave umetnine.

IN ŠE: Zakaj je zgodnji začetek udejstvovanja v likovni ustvarjalnosti pomemben za vašega otroka?


Izobraževanje na področju likovne umetnosti uči otroke, da sodelujejo kot ekipa, uporabljajo veščine kritičnega mišljenja in reševanja problemov, razvijajo in cenijo dejstvo, da likovna umetnost zajema vse ljudi, ne glede na njihovo starost, barvo kože, veroizpoved in ekonomsko ozadje. Otroci si gradijo samozavest in samozaupanje ter istočasno uživajo v izkušnji učenja. Raziskave prav tako kažejo, da izobraževanje na področju likovne umetnosti uči otroke, da so strpnejši in bolj odprti, omogoča otrokom, da se izrazijo kreativno, promovira edinstvenost vsakega posameznika, izboljša samozaupanje in splošno znanje, med drugim tudi s tem, da otroke postavlja v proces učenja, samozavest in potrditev v umetnosti pa sta reflektirani tudi na drugih področjih otrokovega udejstvovanja; vodi k dobrim delovnim navadam, saj risanje in slikanje vključujeta koncentracijo in oblikovanje samodiscipline, vključuje kreativna odkrivanja in samoizražanje, saj se slušatelji naučijo, kako usmeriti reševanje problemov na inovativne načine; omogoča staršem, da vedo, kako njihovi otroci rastejo – intelektualno in emocionalno; omogoči, da otroci prostor in čas bolj uživajo, ga cenijo in zanje postane bolj pomemben.


POMEMBNO:

Risanje je veščina, ki bi jo morali obvladati vsi otroci in odrasli, saj ni uporabna le za 'umetniško navdahnjene'. Večina ljudi že zgodaj opusti risanje zaradi frustracij, ki jih ob tem doživljajo. In vendar je pri današnjem poudarjanju tehnologije in razumskega mišljenja likovna umetnost pomembnejša kot kdaj koli. V naši kulturi, ki ji vladajo besede in števila, vzpostavlja nadvse potrebno ravnovesje. Otrokom odpira še drugačno pot za pretok idej in predstavlja nekakšno oazo, v kateri otroci lahko pričnejo vzpostavljati stik s svojim bistvom.

Thomas Armstrong; Prebudite genija v svojem otroku, str. 131, Tržič 2000.